Al een aantal jaren werken wij voor Derksen & Derksen aan de meest uiteenlopende opdrachten. Van branding tot advertenties en van gevelreclame tot drukwerk, een prachtige klant voor ons waar we ons goed kunnen uitleven en al onze sterke punten kunnen laten zien. Eigenaar Corné Derksen heeft echt hart voor zijn Emmen en sinds een aantal jaar is Derksen & Derksen official kledingsponsor van FC Emmen.

FC Emmen zocht naar manieren om FC Emmen te promoten en de club nóg meer te verbinden met Drenthe. Met die gedachte kwamen op een dag Corné en de marketing manager van FC Emmen bij ons op bezoek. De ideeën kwamen op tafel en na een een goede eerste sessie werd besloten dat een kledingmerk met focus op de regio een mooie manier was om de doelstellingen te behalen. Er was nog geen naam, maar wel een lijst met wensen waar de naam aan moest voldoen. Het belangrijkste; het moest aansluiten bij het publiek van FC Emmen en een samenhorigheid creëren tussen Drentenaren door heel Nederland. Het hoefde niet persé (of liever niet zelfs) direct gelinkt zijn met voetbal. Gewoon een leuk, mooi merk waar je alle kanten mee op kan met een duidelijk Drents gevoel erin. Duidelijk genoeg, wij konden aan de slag! De vervolg afspraak werd gemaakt en de eerste brainstormsessie ingepland.

Naamcreatie

Een goede merknaam is van vitaal belang voor het succes van een bedrijf. Het is de eerste kennismaking met een merk en kan het verschil maken tussen opvallen in een overvolle markt of vergeten worden. Een sterke merknaam moet de juiste boodschap overbrengen, de doelgroep aanspreken en onderscheidend zijn van de concurrentie.

Bij het creëren van een goede merknaam is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Ten eerste moet de naam relevant zijn voor het bedrijf en de producten of diensten die worden aangeboden. Het moet de essentie van het merk vastleggen en de juiste associaties oproepen.

Daarnaast moet de naam eenvoudig en gemakkelijk te onthouden zijn. Korte en krachtige namen hebben de neiging om beter te beklijven bij het publiek. Vermijd complexe spelling of uitspraak, omdat dit verwarring kan veroorzaken.

Verder is het belangrijk om te onderzoeken of de naam al in gebruik is en of er juridische beperkingen zijn. Het is cruciaal om een unieke naam te kiezen om merkverwarring te voorkomen en mogelijke juridische problemen te vermijden.

Ten slotte is het nuttig om te experimenteren met verschillende ideeën en feedback te vragen van anderen. Brainstormen, marktonderzoek en het testen van de naam bij potentiële klanten kunnen waardevolle inzichten opleveren en helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

In essentie is een goede merknaam een combinatie van relevantie, memorabiliteit, uniciteit en aantrekkingskracht. Het creëren van een sterke merknaam vergt tijd, aandacht en creativiteit, maar het kan een cruciale factor zijn voor het succes van een bedrijf.

 

Brainstorm naamcreatie

Na veel zoeken online en brainstormen met de collega’s bij Diesignloods kwamen we op de volgende shortlist welke we gingen voorleggen bij FC Emmen.

Drents dialect
Dreént > Drent
Nuuver > Knap (mooi)

Latijns vertaald
Dolmen > Hunebed
Emne > Emmen

 

Al snel was er een absolute favoriet, namelijk Nuuver. De betekenis en de uitspraak lagen mooi in de lijn van alle wensen. Alleen besloten we het te verkorten naar Nuver, dit komt ook veel voor en hoe korter hoe beter is altijd een goede regel om te volgen. Ook qua logo en een beeldmerk was er al gelijk een duidelijke voorkeur uit de eerste schetsen gekomen, dus we konden snel door en de definitieve logo ontwerpen konden gemaakt worden.

 

Fotoshoot en lancering

Na een aantal sessies met voorstellen heen en weer en de laatste finetuning was het logo en de kledingontwerpen klaar. Derksen & Derksen nam de eerste productie op zich en de eerste lijn ging naar de fabriek. Zoals je van Derksen & Derksen kan verwachten met hoge kwaliteit kleding en top afwerking. Bij FC Emmen werd er slim gebruik gemaakt van de mogelijkheden binnen de club en een aantal spelers van FC Emmen werken graag mee aan de promotie van de kleding voor de club. Een hele serie mooie foto’s werd gemaakt en eind 2021 werd het merk gelanceerd.

Een mooi proces en wat een tof eindresultaat, we zijn trots hieraan meegewerkt te mogen hebben!

 

Verkoop

De kleding van NUVER is te koop bij FC Emmen, Derksen & Derksen en Schutrups Exloo. Van de winst van NUVER gaat 5% naar een nader te bepalen goed doel. De verkopende partijen bepalen eens per jaar wat het goede doel voor dat jaar is. Zo zal NUVER altijd iets terug doen voor de hartelijke mensen uit onze mooie oerprovincie.

Website > nuverkleding.nl

 

Klant: NUVER
Werkzaamheden: Naamcreatie & Branding