Een nieuwe bedrijfsnaam kiezen?

Wij hebben al tientallen bedrijven geholpen met het kiezen van een passende en sterke naam. Wil jij ook een nieuwe bedrijfsnaam kiezen? 

Hoe we dat doen?

We volgen bij het kiezen van een nieuwe bedrijfsnaam net als bij het bedenken en creëren van een huisstijl of branding een stappenplan. Het begint met een goede omschrijving van het bedrijf of product. Deze omschrijving moet de essentie van de doelstellingen die jij met jouw bedrijf of product wil behalen perfect neerzetten. Pas als dit gebeurd is weet jij wie je als bedrijf bent of wat jouw product moet uitstralen.

Een nieuwe bedrijfsnaam? Eerst marktonderzoek!

Het is verstandig om hierna de markt waarin jij je gaat begeven te verkennen en te kijken wat de concurrentie doet qua benaming en benadering van de markt. Hierdoor voorkom je onnodige energie in het zoeken naar namen en kun je er al veel weg strepen. Maar nog belangrijker; je doet zo ook inspiratie op over hoe jij je onderscheidend kunt opstellen in jouw markt, en de doelgroep zo goed mogelijk kan raken met een naam die jouw bedrijf en/of product echt versterkt.

Brainstorm van de nieuwe bedrijfsnaam

Vervolgens nemen we dit verhaal mee in een brainstormsessie. We nodigen je graag uit om samen alle ideeën op tafel te gooien en alle voors en tegens te bespreken. Sommige ideeën worden snel afgeschoten, sommige komen in de shortlist. Net zo lang tot die ene erbij zit. Soms duurt dat wat langer, soms is het eigenlijk vanaf de start al wel duidelijk welke naam de favoriet is. Of het nou een kort of lang proces is; het is een zeer zinvol proces omdat je gedwongen wordt om echt even wat dieper erin te duiken en vaak kom je tijdens het onderzoek of de brainstormsessie achter inzichten die je anders gemist had of pas veel later boven water zouden zijn gekomen.

Naamcreatie - De Diesignloods

Domeinnaam registreren

Nog een stukje marktonderzoek…

Allemaal leuk; een flitsende naam bedacht en helemaal blij, maar er blijkt geen enkele URL bij de domeinnaam beschikbaar. Alle populaire domeinen en extensies zijn bezet! Dat is balen… In de meeste gevallen betekend dit toch maar een andere naam kiezen. Uiteraard zijn we dit al voor en houden wij dit het gehele proces al in de gaten voor jou.

(Maar wel erg belangrijk om in de gaten te houden dus!)

PS. Wij leggen in overleg met jou direct na het kiezen van de naam de gewenste domeinnaam en evt meerdere extensies voor je vast. We adviseren je altijd om dit snel te regelen. Het zal je maar gebeuren dat jouw gedroomde URL toch ineens gekaapt wordt.

 

En nu…

Jouw bedrijfsnaam staat als een huis!

Nu wordt het tijd om de nieuwe naam een gezicht te geven. Jouw logo en huisstijl zijn hét gezicht van het bedrijf of product.

Erg belangrijk om dat gezicht er goed en betrouwbaar uit te laten zien natuurlijk… Afhankelijk van het gekozen traject gaan we nu beginnen met de branding van jouw bedrijf of product.

Nu wordt het echt leuk! 🙂