Creatief met… Piepschuim!

ZWINC. is dé plek voor innovatieve start-ups in Zwolle. Aan de Ceintuurbaan op het oude Philips terrein hebben ze samen met andere bedrijven en opleidingen een prachtige plek gecreëerd.

Met een passende slogan die van toepassing is op elke ondernemer; “Where ideas grow into buisness” en ook mooi aansluit bij ons eigen werk. Daar helpen wij graag aan mee natuurlijk. Met als grootste eye-cather het logo uitgevoerd in piepschuim letters van maar liefst 10 cm dik komt het logo van ZWINC. extra mooi uit op de muur.

Erg leuk om met een creatieve partij als ZWINC. samen te mogen werken. Naast de piepschuim letters plakten we een aantal deuren en ook één gehele ruimte met viltbehang. Mooi dik en geluidsabsorberend materiaal welke duurzaam geproduceerd is van afval materiaal.

 

 

Piepschuim letters

Piepschuim reclame onderscheidt zich door een laag gewicht, onbeperkte maatvoering, diverse oppervlaktebehandelingsmethoden en natuurlijk het gunstige prijsniveau.

Wij hanteren 3 productiemethoden: snijden, frezen en handmatig modelleren. Zo kunnen we iedere gewenste vorm maken: uw (bedrijfs)logo van piepschuim, letters en cijfers, figuren en symbolen, waarheidsgetrouwe vergrotingen van producten, modellen, verpakkingen, passtukken voor bouwgerelateerde projecten en nog veel meer. Je kunt het zo gek niet verzinnen of wij kunnen het maken.

 

Diverse soorten piepschuim

 

Piepschuim, ook wel bekend als EPS, polystyreen of tempex, is een veelzijdig materiaal dat zich kenmerkt door de witte kleur, de bolletjesstructuur, en een extreem laag soortelijk gewicht.
Er zijn diverse kwaliteiten EPS voor verschillende doeleinden, waarbij de grootste verschillen de druksterkte, korrelgrootte en hoeveelheid korrels zijn. Naast EPS leveren wij ook XPS. Deze XPS- kwaliteit is de geëxtrudeerde variant van piepschuim en is nog harder, sterker maar vooral ook gladder van structuur. Moet het product zeer strak worden afgewerkt en mag de bolletjesstructuur niet zichtbaar zijn? Dan is XPS het materiaal bij uitstek.

 

Piepschuim decoreren

 

Piepschuim reclame kan op diverse manieren worden afgewerkt. Spuiten in (huisstijl)kleuren is de meest voorkomende afwerkingsmethode. Daarnaast kunnen wij het beplakken met allerlei materialen (hout/kunststof/folie/metaal/kunstgras/behang/etc.), het voorzien van flock, direct beprint worden of gecoat met een slag- en krasvaste coating. Deze polyurea coating zorgt voor een 2-3 mm. dikke ‘huid’ rondom het piepschuim, die ervoor zorgt dat het product jarenlang tegen weer en wind bestand is.

 

Piepschuim is uitermate geschikt om jouw bedrijf de juiste look en feel te geven. Wil je meer informatie over het gebruik van piepschuim reclame? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je met veel plezier informeren over de mogelijkheden.

 

Klant: ZWINC.
Werkzaamheden: Piepschuim letters